Mire jók a korongok? Milyen méretet válasszak a Lapraforgómhoz?

Jelenleg háromféle méret között választhatsz: az alábbi bejegyzéssel segítünk eldönteni, melyikre lehet szükséged. Miért vannak egyáltalán eltérő méretű korongok?

Ha még csak most ismerkedsz a Lapraforgóval, érdemes először megnézned a korongsor működését. Hogy miért használjuk őket, és milyen csodálatos előnyei vannak ennek a technikának más határidőnaplókkal, füzetekkel szemben, arról itt olvashatsz bővebben: Miért korongok tartják össze a határidőnaplóink lapjait?

Eltérő méretű korongok – nézzük, melyik mire jó:

1) Kis méret

Kis méretű, fekete és fehér korongok

A legkisebb korong átmérője 22 mm.
Matricacsomagok tárolására tökéletes. A kis korongokon rendezetten tárolhatod azokat a plusz lapokat is, amiket nem használsz napi szinten, ezért eltávolítottad a Lapraforgódból, de később még szükséged lehet rájuk. A korongok segítségével ezek a lapok sem kallódnak el, és könnyen áttekinthetőek maradnak – s tudod, ha később mégis szükséged lenne rájuk, bármikor visszahelyezheted őket a határidőnaplódba. A kis korongok nem alkalmasak teljes határidőnapló tárolására.
Jelenleg kétféle szín közül választhatsz a legkisebb méretben.

kis méretű korongok

2) Közepes méret

közepes korongok

A közepes korong átmérője 27 mm. Ezekre egy jegyzetfüzetet kényelmesen fel lehet fűzni, vagy egy kiegészítő lapok nélküli, alap határidőnaplót, esetleg többféle matricacsomagot.
Jelenleg 13 féle szín közül választhatsz közepes méretben.

vegyes méretű korongok

3) Nagy méret

nagy korongok

A nagy korong átmérője 33 mm. Ezekre kényelmesen felfűzhető egy alap határidőnapló és egyféle kiegészítő csomag, vagy egy pedagógusnapló, esetleg két csomag jegyzetlap. 250 oldal még kényelmesen kezelhető, lapozható a nagy korongokra felfűzve.

Egy nagyon vastag kiegészítő csomag azonban (pl. Anya csomag) egy teljes határidőnaplóval együtt már nem fér el kényelmesen a korongokon – de miért is hordanál magaddal összesen közel 300 lapot? (egy 2020-as határidőnapló + az Anya csomag összesen 298 lap). Ha ezt a csomagot használod, célszerű csak az év felét, vagy csak a kiegészítő lapok felét felfűzni a korongokra – így kényelmesen tudod lapozni a naptárt, és nem kell sokszáz lapot magaddal cipelned. Ahogy telnek a hónapok, a már nem használt lapokat folyamatosan eltávolíthatod a naptáradból, és beteheted a helyükre az új lapokat.

Ugyanígy azt sem javasoljuk, hogy egy teljes határidőnapló mellé többféle kiegészítő csomagot próbálj felfűzni a korongokra – azonban ha mindig csak annyit tartasz magadnál, amennyire szükséged van (ez lehet akár 250 oldal is), kényelmesen elférnek majd a lapok a nagy korongokon.

Nagy méretből áll rendelkezésedre a legtöbb varáció: jelenleg 15 féle szín!

színes korongsor

Hány korongra lesz szükségem?

Egy határidőnapló vagy jegyzetfüzet fűzéséhez 8 db korongra van szükség. Válaszd ki őket egyesével: ha szeretsz játszani a színekkel, akkor vegyes színű korongsort is összeállíthatsz, az ízlésed és a választott borítód színei szerint!

Nézd meg az összeset itt: Korongszínek

Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Facebook
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Ballagási ajándékötletek

Ballagási ajándékötletek diákoknak

Ha szeretnél valami igazán különlegeset és hasznosat ajándékozni ballagó családtagodnak, ismerősödnek, akkor olvasd el ballagási ajándékötleteinket. Amikor ajándékozásra kerül a sor, legyen szó születésnapról, karácsonyról,

5% kedvezmény
20% kedvezmény
Pörgess újra!
Majdnem…
1000 Ft kupon
Ingyenes szállítás
5% kedvezmény
Zsákbamacska
Pörgess a kedvezményért!

Szerencsésnek érzed magad? Itt az idő, hogy pörgess egy jót és - ha nyersz - azonnal beválthatod nyereményed. Készen állsz?

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

.