5 ajándékötlet pedagógusnap alkalmából, amivel tényleg örömet okozhatsz

A tanévzáró mellett egy másik jeles nap is közeleg: ez pedig a pedagógusnap. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel igazán örömet okozhatunk gyermekeink tanárainak és óvónőinek.

A pedagógusok különösen fontos szerepet töltenek be gyermekeink életében. Velünk együtt formálják, alakítják a kicsik személyiségét, megmutatják nekik az alapvető emberi értékeket, ha arra van szükség, pótanyukákká (vagy pótapukákká) válnak arra az időre, amíg távol vagyunk a gyerekektől – és végtelen türelemmel, szeretettel tanítják őket. Ha megünnepeljük az anyák napját, apák napját, a gyermeknapot, a nőnapot és a nagyszülők világnapját, miért hagynánk ki azokat a személyeket, akikkel a legtöbb időt töltik gyermekeink?

A pedagógusnap különösen fontos ünnep, ha szülő vagy. Fejezd ki megbecsülésed, tiszteleted – ehhez gyűjtöttünk össze néhány ajándékötletet.

Ajándékötletek, amikkel meglepheted kedvenc tanáraid pedagógusnap vagy évzáró alkalmából

1. Különleges pedagógus naptár

A tanári és óvónői pálya nem is gondolnánk, milyen sok adminisztrációval, jegyzeteléssel, szervezéssel jár… a legtöbb pedagógus többféle naptárt és naplót is magánál hord, hogy minden fontos adat és információ azonnal kéznél legyen, ha szükség van rá. Épp ezért igyekeztünk megalkotni azt a határidőnaplót, amiben minden megtalálható egy helyen, amire egy pedagógusnak szüksége lehet – legyen szó a száraz iskolai tényekről, vagy épp a rábízott gyermekek lelkéről. A naptár tulajdonosa a hasznos kiegészítő lapokon számos konkrét példát talál a pozitív kommunikációra, a gyermekek önbizalmának növelésére vagy épp a kicsik és nagyobbak problémamegoldó képességének fejlesztésére.

Pedagógusnapi ajándék - pedagógusnaptár
Pedagógus naptár

A pedagógus naptárt spirál vagy egyéb kötés helyett színes korongok tartják össze, a lapok pedig a speciális lyukasztásnak köszönhetően a korongokra kapaszkodnak – ezért bármikor kivehetők, cserélgethetők. Így a pedagógus úgy állíthatja össze saját naptárját, ahogy neki tetszik: a felesleges lapokat eltávolíthatja (vagy ha mégis kéne, később bármikor visszahelyezheti), ha túl vastagnak találná a naptárt – ha viszont másfajta kiegészítő lapokra is szüksége lenne, bármikor bővítheti azokkal a naptárját (a kiegészítő csomagokról itt olvashatsz bővebben: Kiegészítő lapok a határidőnaplókhoz)

Lepd meg évzáró vagy pedagógusnap alkalmából gyermeked osztályfőnökét, kedvenc tanárát egy korongos pedagógusnaptárral – nagyon hálás lesz, hogy végre minden számára fontos adatot egy helyen vezethet, s az eddigi naptár-hegyeket lecserélheti egyetlen egyre.

Állítsd össze a naptárt úgy, ahogy szerinted a legjobban tetszene neki: válassz borítót és korongszínt! Lehet, hogy az általad összeállított variációt még senki nem választotta ki előtted, így csak neki lesz épp olyan határidőnaplója.

2.  Pedagógus matricacsomag

A legtöbb pedagógus szakmájából adódóan grafomán és imád barkácsolni , díszítgetni – ezt rögtön láthatjuk is, amint belépünk az iskolai vagy óvodai terembe, ahol a saját kis közös világukat teremtik meg a gyerekekkel; építgetik, csinosítgatják éveken át.

Arra gondoltunk hát, hogy a kismamák, a babás szülők, a nagyobb gyermekes szülők, a fogyókúrázók és a “szaranyák” ( = a laza és jó fej anyukák 🙂 ) után a tanároknak és óvónőknek is készítünk egy különleges matricacsomagot: így született meg a Pedagógus matricacsomag, ami a Pedagógus naptár lelke. A matricákat kifejezetten a korongos határidőnapló méreteihez igazítottunk: a pedagógus segítségükkel dekoratív matricákkal örökítheti meg az osztály vagy csoport legfontosabb eseményeit, az iskolai/óvodai ünnepeket, dolgozatokat, szülői értekezleteket, fontos időpontokat, a világnapokat, a gyermekek szülinapját, a tanítási szüneteket, helyettesítést, értekezletet, osztálykirándulást – és még sok mást! Mutatós pedagógusnapi ajándék 🙂

matricacsomag pedagógusoknak
Pedagógus naptár és Pedagógus matricacsomag
Pedagógusnap ajándék
Pedagógus matricacsomag

3. Utalvány

A legtöbb pedagógus gyakran olvas és kézműveskedik (az osztályával, csoportjával, vagy akár otthon is). Egy kreatív hobbiboltban, papírboltban vagy könyvesboltban levásárolható utalvánnyal nem nyúlhatunk mellé pedagógusnapon és más jeles napokon sem.

4. Élmény

A pedagógusok rengeteg kisebb-nagyobb tárgyi ajándékot kapnak az év során – a figyelmesebb szülők akár névnapon és szülinapon, karácsonykor is meglepik valamivel kedvenc tanáraikat, óvónőiket – és a kis ovisok, iskolások kézzel készített ajándékai is valószínű, hogy toronyban állnak már az otthonukban. Így nem okozunk örömet azzal, ha veszünk egy 46. bögrét, képkeretet, gyertyát, amit már nem is tud hova tenni. Keressünk inkább valami olyat, ami valóban hasznos lehet a hétköznapok során – például egy pedagógusnaptár -, vagy ajándékozzunk élményt: színházjegy, szabadulószoba belépő, koncertjegy, stb. formájában. Ha látja, hogy a gyerekeket titkosügynökökként bevetve kinyomoztuk, mik a kedvencei, azzal már önmagában örömet okoztunk.

5. Személyes ajándékok pedagógusnap alkalmából

Megkérdeztünk egy óvónőt, milyen számára a tökéletes ajándék. Mint mondja: “A legjobban az simogatja a lelkünket, amikor azt látjuk, hogy van benne energia. És nem azt, hogy van benne pénz.”

Köszöntsd fel azokat, akiknek olyan sokat köszönhet a gyermeked!

Kiemelt kép: Nietjuh / Pixabay

     
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Évervező naptár letölthető nyomtatható

Évtervező naptár 2022

Letölthető évtervező naptár 2022 ingyen! Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel? Ebben az évtervező naptárban minden fontos dátumot egy helyen fel tudsz

nőies csajos és tartós füzet

Nőies és tartós füzetek

Ha egy igazán tartós füzetre vágysz,  a műanyag borítóinkat és fém korongjainkat Neked találták ki!  Egy vastag, tartós műanyag elő- és hátlap szett A4-es füzethez,

hó vége hó eleje kép

Hó vége, vagy hó eleje?

“Nagyon tetszik a napló, de én szeretem az új hónapokat új lapon kezdeni”. “Így, hogy folyamatos a naptár, nem tudom hova tegyem a hónap elválasztókat,

.

Búcsúajándékot elfogadsz?

Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel?

Azonnal tiéd lehet az ingyenes nyomtatható 2022-es évtervező naptár, töltsd le most! ⤵

.