Pedagógus ajándékötletek, pedagógusnap ajándékok amivel tényleg örömet okozhatsz

A tanévzáró mellett egy másik jeles nap is közeleg: ez pedig a pedagógusnap. Neked már megvan az ajándék pedagógus napra? Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel igazán örömet okozhatunk gyermekeink tanárainak és óvónőinek.

A pedagógusok különösen fontos szerepet töltenek be gyermekeink életében. Velünk együtt formálják, alakítják a kicsik személyiségét, megmutatják nekik az alapvető emberi értékeket, ha arra van szükség, pótanyukákká (vagy pótapukákká) válnak arra az időre, amíg távol vagyunk a gyerekektől – és végtelen türelemmel, szeretettel tanítják őket. Ha megünnepeljük az anyák napját, apák napját, a gyermeknapot, a nőnapot és a nagyszülők világnapját, miért hagynánk ki azokat a személyeket, akikkel a legtöbb időt töltik gyermekeink?

Gyermekünk az éber óráinak nagyobb részét tölti az intézményben, mint otthon a szüleivel. Éppen ezért nagyon nem mindegy, milyen szakemberek kezei között formálódik. Nem lehetünk elég hálásak, ha addig is megkapja az óvodában, iskolában a szükséges támogatást és szeretetet, amíg mi nem vagyunk vele.
Ha ilyen pedagógussal áldott meg titeket is a sors, mindenképp ragadjátok meg az alkalmat, és háláljátok meg az egész éves munkáját. Legjobb, ha az osztályközösség összefog, és akár osztálypénzből, akár külön erre a célra szervezett gyűjtés segítségével vásárolnak valami szépet a tanító néninek. Így fejenként néhány száz forintos ráfordítással valóban értékes meglepetést lehet adni.

Pedagógusnap: hamarabb eljön, mint gondolnád. Előzd meg a tanév végi hajtást, és állítsd össze már most, mivel leped meg gyermeked tanárait, óvónőit. Ha hálás vagy vagy szeretnéd kifejezni megbecsülésed és tiszteleted – összegyűjtöttünk néhány ajándékötletet, amelyek hasznosak lehetnek pedagógusnapon és évzárón is.

Pedagógusnap ajándék ötletek!
Pedagógusnapi és tanévzáró ajándékötletek kedvenc tanáraidnak:

1. Különleges pedagógus naptár

A tanári és óvónői pálya nem is gondolnánk, milyen sok adminisztrációval, jegyzeteléssel, szervezéssel jár… a legtöbb pedagógus többféle naptárt és naplót is magánál hord, hogy minden fontos adat és információ azonnal kéznél legyen, ha szükség van rá. Épp ezért igyekeztünk megalkotni azt a határidőnaplót, amiben minden megtalálható egy helyen, amire egy pedagógusnak szüksége lehet – legyen szó a száraz iskolai tényekről, vagy épp a rábízott gyermekek lelkéről. A naptár tulajdonosa a hasznos kiegészítő lapokon számos konkrét példát talál a pozitív kommunikációra, a gyermekek önbizalmának növelésére vagy épp a kicsik és nagyobbak problémamegoldó képességének fejlesztésére.

Sokkal többet tud, mint egy átlagos tanári napló.

A pedagógus naptárt spirál vagy egyéb kötés helyett színes korongok tartják össze, a lapok pedig a speciális lyukasztásnak köszönhetően a korongokra kapaszkodnak – ezért bármikor kivehetők, cserélgethetők. Így a pedagógus úgy állíthatja össze saját naptárját, ahogy neki tetszik: a felesleges lapokat eltávolíthatja (vagy ha mégis kéne, később bármikor visszahelyezheti), ha túl vastagnak találná a naptárt – ha viszont másfajta kiegészítő lapokra is szüksége lenne, bármikor bővítheti azokkal a naptárját (a kiegészítő csomagokról itt olvashatsz bővebben: Kiegészítő lapok a határidőnaplókhoz)

Lepd meg évzáró vagy pedagógusnap alkalmából gyermeked osztályfőnökét, kedvenc tanárát egy korongos pedagógusnaptárral – nagyon hálás lesz, hogy végre minden számára fontos adatot egy helyen vezethet, és az eddigi naptár-hegyeket lecserélheti egyetlen egyre.

Állítsd össze a naptárt úgy, ahogy szerinted a legjobban tetszene neki: válassz borítót és korongszínt! Lehet, hogy az általad összeállított variációt még senki nem választotta ki előtted, így csak neki lesz épp olyan határidőnaplója.

2. Pedagógus matricacsomag, a legjobb ajándék tanároknak

A legtöbb pedagógus szakmájából adódóan grafomán és imád barkácsolni, díszíteni – ezt rögtön láthatjuk is, amint belépünk az iskolai vagy óvodai terembe, ahol a saját kis közös világukat teremtik meg a gyerekekkel; építgetik és csinosítgatják éveken át.

Arra gondoltunk hát, hogy a kismamák, a babás szülők, a nagyobb gyermekes szülők, a fogyókúrázók és a “szaranyák” ( = a laza és jó fej anyukák 🙂 ) után a tanároknak és óvónőknek is készítünk egy különleges matricacsomagot: így született meg a Pedagógus matricacsomag, ami a Pedagógus naptár lelke. A matricákat kifejezetten a korongos határidőnapló méreteihez igazítottunk: a pedagógus segítségükkel dekoratív matricákkal örökítheti meg az osztály vagy csoport legfontosabb eseményeit, az iskolai/óvodai ünnepeket, dolgozatokat, szülői értekezleteket, fontos időpontokat, a világnapokat, a gyermekek szülinapját, a tanítási szüneteket, helyettesítést, értekezletet, osztálykirándulást – és még sok mást! Mutatós pedagógusnapi ajándék 🙂

matricacsomag pedagógusoknak
Pedagógus naptár és Pedagógus matricacsomag

3. Túrázós kirándulós ajándék

Szeret túrázni és kirándulni a tanárotok? Fontos számára a környezetvédelem, és mindig hőtartó termoszban vagy bögrében hozza kedvenc kávéját? Akkor felejtsd el amit eddig javasoltunk, nektek Droppi hőtartó palackra, tumblerre vagy termosz bögrére van szükségetek! : )

Mindegyik Droppi termék BPA-mentes és duplafalú orvosi nemesacélból készült, zárható teteje bezárja a meleget, így a pedagógus kedvenc forró italát akár 3 óra múltán is ugyanúgy élvezheti, nem kell attól tartani, hogy útközben vagy osztályteremből osztályterembe a kezére kilötyögne akár egyetlen csepp is.

Környezetvédelem? Ezek a hőtartó termékek számtalanszor újratölthetőek, így hosszú éveken keresztül csökkenthető vele az ökológiai lábnyom és rengeteg egyszer használatos pohártól és palacktól kímélhetitek meg a környezetet.

Érdemes kattintani, ajándék nemesacél szívószálat és tisztító kefét is adnak minden Droppi termoszhoz és tumblerhez. Droppi ajándékok itt »

4. Utalvány

A legtöbb pedagógus gyakran olvas és kézműveskedik (az osztályával, csoportjával, vagy akár otthon is). Egy kreatív hobbiboltban, papírboltban vagy könyvesboltban levásárolható utalvánnyal nem nyúlhatunk mellé pedagógusnapon és más jeles napokon sem, de vásárolhattok neki ruházati vagy kozmetikai utalványt is – a siker garantált.

5. Élmény ajándék tanároknak

A pedagógusok rengeteg kisebb-nagyobb tárgyi ajándékot kapnak az év során – a figyelmesebb szülők akár nőnapon, névnapon és szülinapon valamint karácsonykor is meglepik valamivel kedvenc tanáraikat, óvónőiket – és a kis ovisok, iskolások kézzel készített ajándékai is valószínű, hogy toronyban állnak már az otthonukban. Ilyen esetekben keressünk inkább valami olyat, ami valóban hasznos lehet a hétköznapok során – például egy pedagógusnaptár -, vagy ajándékozzunk élményt: színházjegy, szabadulószoba belépő, koncertjegy, stb. formájában. Ha látja, hogy a gyerekeket titkosügynökökként bevetve kinyomozták, mik a kedvence hobbi időtöltései, azzal már önmagában örömet okoztunk.

6. Egyedi puzzle kirakó

Szuper tanévzáró ajándék tanároknak egy osztályképből készült egyedi kirakó. Puzzle rajongóknak kötelező, de valószínűleg a legtöbb tanár örülne egy ilyen kreatív meglepetésnek. Válasszatok egy szuper osztálykiránduláson készült fotót, vagy a kedvenc osztályképeteket és ezután már csak annyi a dolgotok, hogy eldöntsétek A/4 vagy A/5 méretű puzzle-n szeretnétek viszontlátni. A kirakós egyszerre jó móka, kirakva pedig csodás emlékeket idéz elő.

7. Személyre szabható egyedi bögre

Szinte tökéletes választás ballagáskor tanévzáró ajándéknak, de karácsonykor, pedagógusnapon és születésnapra is örülni fognak neki a tanárok! Folyamatosan bővítjük az előre elkészített bögre választékunkat, így például külön grafikát rajzoltunk matektanároknak, kémia/fizika tanároknak, zenetanároknak, irodalom tanároknak és az osztályfőnököknek is.
Tanári személyre szabható bögrék itt »

8. Kisállat portré kedvenc kutyájáról, macskájáról

Amikor a legjobb tanároknak ajándékot keresünk, nem árt tudnunk róluk pár személyesebb információt, hogy az ajándék valóban örömet szerezzen. Van, amikor kedvenc tanárunknak mindene a cicája, kutyája, papagája. Ebben az esetben javasoljuk a Mancsdekor társ-webshopunk cica és kutya kisállat portré rajzolását mint tanári pedagógus ajándék.

Hogyan működik ez az ajándék?
Titokban meg kell szereznetek egy jó minőségű fotót a tanárotok kedvenc háziállatáról, és el kell küldeni a Mancsdekornak, akik digitálisan újrarajzolják festmény szerűen a kisállatot (tényleg újrarajzolják, van róla videó is). Ezután plakáton, bögrén és falra akasztható kasírozott képként kinyomtatható lesz A3, A2 vagy A1 méretben (ez utóbbi már igazán látványos 60*90cm méret).
A kasírozott kép hátulját aláírhatja az egész csoport/osztály egy-egy személyes üzenettel, így közös osztályajándék is lehet!
Ha kutya- vagy cicakedvelő a pedagógus, ennek kifejezetten örülni fog!

szemelyre szabott ajandek tanevzaro ajandek pedagogusnap tanarok amncsdekor web
Pedagógus ajándékötletek, pedagógusnap ajándékok amivel tényleg örömet okozhatsz 17

9. Személyes ajándékok pedagógusnap alkalmából

Megkérdeztünk egy óvónőt, milyen számára a tökéletes ajándék. Mint mondja: “A legjobban az simogatja a lelkünket, amikor azt látjuk, hogy van benne energia. És nem azt, hogy van benne pénz.”

Ilyen lehet pl egy évkönyv/fotóalbum az osztályról: Főleg búcsúajándéknak megható, de bármelyik tanév végén szép meglepetés lehet egy olyan fotóalbum, amelybe a csoport vagy osztály minden tagja beragasztja a saját fényképét, és mellé ír vagy rajzol valami kedveset. Fotóalbum esetén az együtt töltött legszebb pillanatok fotóiból készíthettek profi fotókönyvet!

Hasonló DIY megoldás egy egyedi díszdoboz: Vásároljatok egy szép de egyszerű dobozt, és díszítsétek fel a gyerekek nevével és óvodai jelével. A dobozba rejthettek valamilyen apró ajándékot is.

Szóval kalandra fel, válassz bátran egyedi ajándékot vagy legyen egyéni ajándékod, amit Te készítesz el! Természetesen ami a legfontosabb: szeretettel készítsd!

Köszöntsd fel azokat, akiknek olyan sokat köszönhet a gyermeked!

Kiemelt kép: Nietjuh / Pixabay

Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Facebook
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Ballagási ajándékötletek

Ballagási ajándékötletek diákoknak

Ha szeretnél valami igazán különlegeset és hasznosat ajándékozni ballagó családtagodnak, ismerősödnek, akkor olvasd el ballagási ajándékötleteinket. Amikor ajándékozásra kerül a sor, legyen szó születésnapról, karácsonyról,

5% kedvezmény
20% kedvezmény
Pörgess újra!
Majdnem…
1000 Ft kupon
Ingyenes szállítás
5% kedvezmény
Zsákbamacska
Pörgess a kedvezményért!

Szerencsésnek érzed magad? Itt az idő, hogy pörgess egy jót és - ha nyersz - azonnal beválthatod nyereményed. Készen állsz?

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

.