Miért korongok tartják össze a határidőnaplóink lapjait?

Korongok

Hits: 159

A Családinaptár.hu új termékkel jelentkezett a 2019-es évre, ez pedig nem más, mint az igazán különleges és egyedülálló határidőnapló – első formájában kifejezetten anyukáknak! De vajon miért nem a hagyományos spirálra fűztük fel a lapjait? Most megválaszoljuk a kérdést. Figyelem, kulisszatitkok következnek!

Amikor – évekkel ezelőtt – megszületett a gondolat, hogy nem csak falinaptárakkal lehetne segíteni a családok mindennapjait, egyetlen dologban voltunk biztosak. Szeretnénk kitartani amellett, hogy valami mást, a megszokottnál valami többet adunk a termékünkkel a vásárlóinknak – ahogyan a Családi Tervező Falinaptár teszi ezt már évek óta.

A határidőnapló mellett dönteni nem tartott sokáig: a szerkesztőségben dolgozó anyukák egyetértettek abban, hogy olykor jó lenne az Anyamentő falinaptárt zsebrevágni, hiszen – akinek családja van, az tudja – a program néha percről percre változik, újraszerveződik.

Amikor azonban elkezdtük felmérni, mit is tartalmaz egy JÓ határidőnapló, minek kéne benne lennie, gondok akadtak. Mindenki mást akart. Némelyikünk szerette volna, ha a gyerek cipőmérete is belekerül, míg mások a kedvenc menüsort tartották fontosnak. Szerettük volna, ha a terhes kismamák, a kisbabás és a többgyerekes anyucik is kéznél tudhatják a szükséges dolgaikat. Így aztán csinos kis telefonkönyvet állítottunk össze fejben.

És ekkor jött a nagy ötlet: mi lenne, ha a mi határidőnaplónk TELJESEN személyre szabható lenne? Ha mindenki maga dönthetné el, hogy mi legyen a naplójában és mindez milyen sorrendben? Ekkor kezdtünk kutakodni az egyéni variálhatóság lehetőségeiről és így bukkantunk a lefűző korongokra – erre a külföldön már népszerű, hazánkban azonban egyáltalán nem ismert módszerre.

Hogyan működik a korongos fűzés?

Az A5-ös méretű naplóink gerincét 8 db, egymástól független korong alkotja. A korongok szélén egy szélesebb perem fut végig, ebbe kapaszkodnak bele a lapok – afféle kis Mary Poppinsok módjára – a különleges, esernyő alakú lyukasztásnak köszönhetően. Minél több lapból áll egy füzet vagy napló, annál nagyobb korongra van szükség – míg a vékonyabb füzetekhez kisebb korong is megfelelő.

A lapok a speciális lyukasztásnak köszönhetően rendeltetésszerű használat mellett anélkül választhatók le a korongsorról, hogy elszakadnának vagy sérülnének. A stabil gerincről így bármikor leszedheted és arra ugyanolyan könnyen vissza is illesztheted a lapokat. A lehetőségek száma bőséges egy ilyen rendszernél, csak rajtad áll, hogyan rendezed el a lapokat. Ha pedig meguntad, fájdalom-, és szakadásmentesen újrarendezheted őket, ahányszor csak akarod.

Miből vannak a korongok?

A korongokat kifejezetten nekünk gyártja egy üzem, mégpedig masszív műanyagból. Nem hajlanak és strapabírók (na jó, talán szöget ne ezzel próbálj beverni… 🙂 ). A korongok jelenleg 3 méretben, és összesen 17 színben kaphatók, de ha nem tudnál dönteni a szépséges színek között, akár egyesével is megvásárolhatod őket, így bármilyen színösszeállítást kitalálhatsz, ami csak tetszik.

Korongok vegyesen

Mekkora korongot válasszak?

Korongjaink jelenleg háromféle méretben kaphatók.. A korongok túl kevés lappal kotyognak, lifegnek, ha pedig túl sok lapot tartanak, szorulnak, nem előnyösek és nem is esztétikusak. Ezért az eltérő méretek használatát mi így találtuk jónak:

  • A 33 mm átmérőjű, nagy korongokat abban az esetben ajánljuk, ha az alap naptár mellé valamilyen kiegészítő csomagot is választottál, vagy egy, az alap naplóhoz képest kibővített naptárt vásároltál (pl. Kismamanaptár, Tipegő naptár, stb.).
  • A 27 mm átmérőjű, közepes korongokat akkor válaszd, ha 170-nél kevesebb oldalt, tehát maximum 85 lapot szeretnél felfűzni – ha csak a kiegészítő lapok nélküli alapnaplót választottad, esetleg a naplódnak csak egy részét hordanád magaddal.
  • A legkisebb korongok átmérője 22 mm, ezt a kiegészítő csomagok külön tárolására, matricacsomagok tárolására, egyéb lapok tárolására ajánljuk.

Miért válasszam a korongos naplót?

Mert praktikus, erős és szép. A korong nem törik vagy hajlik mint a spirál, nem esik vagy szakad szét, mint a ragasztás. Mutatós ritkaság egy korongfűzött napló, mely bármely női táskában szemet szúró, izgalmas és trendi darab lehet. Ráadásul segítségükkel a naplód tökéletesen egyedivé válhat – pont olyanná, mint amilyen neked tetszik! 🙂

Hogy te dönthess, mi az ami fontos: a naplód nem lehet más, csak korongos!


Iratkozz fel akciókról és újdonságokról szóló értesítőinkre!


Vélemény, hozzászólás?