Top 5 Határidőnapló tipp és trükk: így használd a sajátod!

A vadonatúj, színes-szagos tervezőnaptár egy új, friss kezdetet is jelent. Az érzés, hogy előttünk az új év és az új lehetőségek, sokakat fellelkesít.

Ha te is izgalomba jössz a gondolattól, hogy az új év egyben új naptárt, terveket, célokat is jelent számodra, nem vagy egyedül. A vadonatúj, színes-szagos határidőnapló egy új, friss kezdetet is jelent. Az érzés, hogy előttünk az új év és az új lehetőségek, sokakat fellelkesít.

A probléma az, hogy a lendület úgy két hét múlva kifullad. Az újdonság elveszíti a varázsát, és a határidőnapló lapjai egyre gyakrabban maradnak üresek. Hogy te ne járj így, a következő tippeket érdemes megfogadnod.

Tippek, hogy a tervezés valóban a mindennapjaid részévé váljon

1. Ne hasonlítsd a naplód másokéhoz!

A netes ismertető videókban szebbnél szebben dekorált határidőnaplókkal találkozhatsz. Ezeket azért készítették, hogy inspiráljanak, sokak kedvét mégis elveszik a további naplóvezetéstől. Úgy érzik, nekik sem idejük sem igényük arra, hogy ilyen szép naplót vezessenek, akkor pedig mi értelme az egésznek?

2020-as határidőnapló és Anya csomag
Anyacsomag tervezőlap

Ettől a gondolkodásmódtól érdemes megszabadulni. A matricák, színes filcek használata lehetőség, nem kötelesség. A határidőnapló vezetése nem verseny. Olyan legyen, amilyen neked tetszik, és amilyet időd van alkotni. Nem azért fog a hasznodra válni, mert ugyanolyan kreatívan kidekoráltad, mint a videóban szereplő lány. Persze ha szeretnéd, díszítsd kedvedre. De örömből tedd, ne kötelességből!

2. Találd ki, milyen gyakran használod a naptárad!

Minden reggel megtervezed a napodat? Vagy vasárnap este leülsz, és egy hétre előre tervezel? Esetleg egy hónapra előre szeretnéd feljegyezni a tennivalókat? Bármelyik megoldás működhet, a lényeg, hogy valamilyen formában, de legyen a naplóvezetésnek egy meghatározott menete!

A határidőnapló éves áttekintője
Lapraforgó Éves áttekintő

Az új szokások kialakulásához idő kell. Valószínű, hogy az elején neked is többször ki fog menni a fejedből a naplóvezetés, de ne add fel. Hamarosan be fog épülni a rutinjaid közé, és éppen olyan magától értetődő lesz, mint a reggeli fogmosás.

3. Összelegózott határidőnapló: úgy állítod össze, ahogy neked a legkényelmesebb!

Miután megérkezett a csomag, nézd át a lapjait, és próbáld meg kitalálni, milyen sorrendben kövessék egymást. Legyenek a jegyzetlapok egymás után, vagy minden hónap végére jusson egy? Hova tegyük a pénzügyekkel foglalkozó oldalakat? A tematikus kiegészítő lapok egy tömbben legyenek, vagy inkább elszórva a napló különböző részein? A korongos kialakításnak köszönhetően mindez csak rajtad múlik. Ha használat közben kiderül, hogy mégsem a számodra legpraktikusabb módon rendezted el a lapokat, semmi gond, anélkül tudod tovább variálni őket, hogy a legkisebb kárt tennéd bennük.

Kisbabás kiegészítő lapok
Kisbabás csomag – fogtérkép

4. Mit vezess a határidőnaplódban?

A teljesség igénye nélkül a következőket érdemes feljegyezni a megfelelő napokhoz:

  • Időpontok fodrászhoz, körmöshöz, orvoshoz
  • A gyerekek iskolai programjai, kisebbeknél a dolgozatok időpontját is
  • Születésnapok
  • Esküvők
  • Iskolai szünetek
  • Az év adott időszakához kapcsolódó tennivalók, mint például a karácsonyi, húsvéti készülődés, farsangi jelmez beszerzése. Különös előrelátást igényel a nyári szünet 11 hetének megszervezése: már iskolás, de még nem elég idős gyerekek esetében létfontosságú, hogy egyetlen olyan nap se maradjon, amikor nincs megoldva a felügyeletük.
  • Randi időpontok: különösen sok év házasság után tud hátrébb sodródni a prioritási listán. Tervezzétek be előre, és tartsátok is hozzá magatokat!
  • A lakás takarításának megtervezése
  • Hivatalos ügyek
  • Munkahelyi tennivalók

Mindezekhez természetesen matricákat is használhatsz, így valóban látványossá válik egy-egy bejegyzés és tuti nem merül feledésbe. Ráadásul tökéletes módszer a határidőnapló dekorálására is!

Akvarell matricacsomag
Akvarell matricacsomag

5. Tanulj a többiektől!

A naplód dekorálása csak rajtad múlik, de miért is ne néznéd meg mások ötleteit? Mutasd meg a naplód, kérdezz, beszélgess – és persze mindenekelőtt, élvezd a tervezést a Lapraforgóval, míg elkészíted a saját személyes naplód, asszisztensed, legjobb barátnőd!

Határidőnapló és a hozzá tervezett matricacsomagok
Lapraforgó
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Évervező naptár letölthető nyomtatható

Évtervező naptár 2022

Letölthető évtervező naptár 2022 ingyen! Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel? Ebben az évtervező naptárban minden fontos dátumot egy helyen fel tudsz

nőies csajos és tartós füzet

Nőies és tartós füzetek

Ha egy igazán tartós füzetre vágysz,  a műanyag borítóinkat és fém korongjainkat Neked találták ki!  Egy vastag, tartós műanyag elő- és hátlap szett A4-es füzethez,

hó vége hó eleje kép

Hó vége, vagy hó eleje?

“Nagyon tetszik a napló, de én szeretem az új hónapokat új lapon kezdeni”. “Így, hogy folyamatos a naptár, nem tudom hova tegyem a hónap elválasztókat,

.

Búcsúajándékot elfogadsz?

Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel?

Azonnal tiéd lehet az ingyenes nyomtatható 2022-es évtervező naptár, töltsd le most! ⤵

.