Top 5 Határidőnapló tipp és trükk: így használd a sajátod!

A vadonatúj, színes-szagos tervezőnaptár egy új, friss kezdetet is jelent. Az érzés, hogy előttünk az új év és az új lehetőségek, sokakat fellelkesít.

Ha te is izgalomba jössz a gondolattól, hogy az új év egyben új naptárt, terveket, célokat is jelent számodra, nem vagy egyedül. A vadonatúj, színes-szagos határidőnapló egy új, friss kezdetet is jelent. Az érzés, hogy előttünk az új év és az új lehetőségek, sokakat fellelkesít.

A probléma az, hogy a lendület úgy két hét múlva kifullad. Az újdonság elveszíti a varázsát, és a határidőnapló lapjai egyre gyakrabban maradnak üresek. Hogy te ne járj így, a következő tippeket érdemes megfogadnod.

Tippek, hogy a tervezés valóban a mindennapjaid részévé váljon

1. Ne hasonlítsd a naplód másokéhoz!

A netes ismertető videókban szebbnél szebben dekorált határidőnaplókkal találkozhatsz. Ezeket azért készítették, hogy inspiráljanak, sokak kedvét mégis elveszik a további naplóvezetéstől. Úgy érzik, nekik sem idejük sem igényük arra, hogy ilyen szép naplót vezessenek, akkor pedig mi értelme az egésznek?

2020-as határidőnapló és Anya csomag
Anyacsomag tervezőlap

Ettől a gondolkodásmódtól érdemes megszabadulni. A matricák, színes filcek használata lehetőség, nem kötelesség. A határidőnapló vezetése nem verseny. Olyan legyen, amilyen neked tetszik, és amilyet időd van alkotni. Nem azért fog a hasznodra válni, mert ugyanolyan kreatívan kidekoráltad, mint a videóban szereplő lány. Persze ha szeretnéd, díszítsd kedvedre. De örömből tedd, ne kötelességből!

2. Találd ki, milyen gyakran használod a naptárad!

Minden reggel megtervezed a napodat? Vagy vasárnap este leülsz, és egy hétre előre tervezel? Esetleg egy hónapra előre szeretnéd feljegyezni a tennivalókat? Bármelyik megoldás működhet, a lényeg, hogy valamilyen formában, de legyen a naplóvezetésnek egy meghatározott menete!

A határidőnapló éves áttekintője
Lapraforgó Éves áttekintő

Az új szokások kialakulásához idő kell. Valószínű, hogy az elején neked is többször ki fog menni a fejedből a naplóvezetés, de ne add fel. Hamarosan be fog épülni a rutinjaid közé, és éppen olyan magától értetődő lesz, mint a reggeli fogmosás.

3. Összelegózott határidőnapló: úgy állítod össze, ahogy neked a legkényelmesebb!

Miután megérkezett a csomag, nézd át a lapjait, és próbáld meg kitalálni, milyen sorrendben kövessék egymást. Legyenek a jegyzetlapok egymás után, vagy minden hónap végére jusson egy? Hova tegyük a pénzügyekkel foglalkozó oldalakat? A tematikus kiegészítő lapok egy tömbben legyenek, vagy inkább elszórva a napló különböző részein? A korongos kialakításnak köszönhetően mindez csak rajtad múlik. Ha használat közben kiderül, hogy mégsem a számodra legpraktikusabb módon rendezted el a lapokat, semmi gond, anélkül tudod tovább variálni őket, hogy a legkisebb kárt tennéd bennük.

Kisbabás kiegészítő lapok
Kisbabás csomag – fogtérkép

4. Mit vezess a határidőnaplódban?

A teljesség igénye nélkül a következőket érdemes feljegyezni a megfelelő napokhoz:

  • Időpontok fodrászhoz, körmöshöz, orvoshoz
  • A gyerekek iskolai programjai, kisebbeknél a dolgozatok időpontját is
  • Születésnapok
  • Esküvők
  • Iskolai szünetek
  • Az év adott időszakához kapcsolódó tennivalók, mint például a karácsonyi, húsvéti készülődés, farsangi jelmez beszerzése. Különös előrelátást igényel a nyári szünet 11 hetének megszervezése: már iskolás, de még nem elég idős gyerekek esetében létfontosságú, hogy egyetlen olyan nap se maradjon, amikor nincs megoldva a felügyeletük.
  • Randi időpontok: különösen sok év házasság után tud hátrébb sodródni a prioritási listán. Tervezzétek be előre, és tartsátok is hozzá magatokat!
  • A lakás takarításának megtervezése
  • Hivatalos ügyek
  • Munkahelyi tennivalók

Mindezekhez természetesen matricákat is használhatsz, így valóban látványossá válik egy-egy bejegyzés és tuti nem merül feledésbe. Ráadásul tökéletes módszer a határidőnapló dekorálására is!

Akvarell matricacsomag
Akvarell matricacsomag

5. Tanulj a többiektől!

A naplód dekorálása csak rajtad múlik, de miért is ne néznéd meg mások ötleteit? Mutasd meg a naplód, kérdezz, beszélgess – és persze mindenekelőtt, élvezd a tervezést a Lapraforgóval, míg elkészíted a saját személyes naplód, asszisztensed, legjobb barátnőd!

Határidőnapló és a hozzá tervezett matricacsomagok
Lapraforgó
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Facebook
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Ballagási ajándékötletek

Ballagási ajándékötletek diákoknak

Ha szeretnél valami igazán különlegeset és hasznosat ajándékozni ballagó családtagodnak, ismerősödnek, akkor olvasd el ballagási ajándékötleteinket. Amikor ajándékozásra kerül a sor, legyen szó születésnapról, karácsonyról,

5% kedvezmény
20% kedvezmény
Pörgess újra!
Majdnem…
1000 Ft kupon
Ingyenes szállítás
5% kedvezmény
Zsákbamacska
Pörgess a kedvezményért!

Szerencsésnek érzed magad? Itt az idő, hogy pörgess egy jót és - ha nyersz - azonnal beválthatod nyereményed. Készen állsz?

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

.