Pedagógusnap 2022-ben: mikor ünnepeljük a tanárokat, óvónőket az idén?

A pedagógusnap változó ünnep: minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Így a pedagógusnap 2022-ben június 5-re esik.

A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük.

Ahogy megtartjuk a gyermeknapot, anyák napját, apák napját, nőnapot, stb., úgy gyermekeink életének meghatározó szereplőiről sem szabad megfeledkezni. A pedagógusok a tudás mellett erkölcsi tudnivalókat is igyekeznek átadni a gondjaikra bízott gyermekek számára, ápolják lelküket, összetartó közösségeket formálnak és vezetnek. Mindenképp emlékezzünk meg róluk pedagógusnap alkalmából!

Mikorra esik a pedagógusnap 2022-ben?

Mozgó ünnepről van szó, így nem köthető fix dátumhoz. Minden év júniusának első vasárnapján ünnepeljük a tanárokat és óvónőket: idén a pedagógusnap egybe esik a Pünkösddel: 2022. június 5-re.

Hogyan köszöntsük fel a tanárokat, óvónőket?

Gondolj vissza gyermekkorod kedvenc óvónőire, tanáraira. Emlékszel még, milyen érzéssel léptél be a terembe, amikor ő fogadott? Utólag hogyan írnád körül, mi mindent köszönhetsz neki? Minden bizonnyal gyermeked életének is része most egy-egy olyan tanár vagy óvónő, akiről mindenképp érdemes megemlékezni pedagógusnapon.

Hogyan köszöntsd meg őt? Először is derítsd ki, mik a kedvencei: egy kis extra nyomozás a gyerekek segítségével garantáltan megmelengeti majd kedvenc pedagógusunk szívét. Jó választás lehet minden, ami személyes: egyedi fényképpel gyártott bögre, póló, emlékkönyv, de ezek mellett érdemes összedobni az egész osztállyal, csoporttal együtt például ajándékutalványra is.

Nem hétköznapi ajándék lehet egy Pedagógusok számára készült matricacsomag, vagy pedagógusnaptár is. Gyermeked kedvenc tanára, óvónője egy teljes éven át használhatja, és sokat segíthet neki a tervezésben, szervezésben – esti levezetésként pedig jöhet egy kis csendes matricázás, dekorálás. 🙂

Tökéletes ajándék egy pedagógus matricacsomag (ne feledd: a pedagógusnap 2020-ban június 7-re esik).
Pedagógus matricacsomag

További kreatív ajándékötleteinket alább találod.

Ajándékötletek pedagógusnapra

Minek örülnek igazán a pedagógusok? Ha valóban szeretnénk örömet okozni, kerüljük a sablonos ajándékokat, melyekből már számtalan összegyűlhetett az otthonában az évek során. Összegyűjtöttünk ezek helyett néhány olyan ötletet, amivel őszinte mosolyt csalhatunk a pedagógusok arcára évzáró és pedagógusnap alkalmából:

1. Búcsúajándék ötletek az óvó néniknek, tanároknak
2. 5 ajándékötlet pedagógusnapra, amivel tényleg örömet okozhatsz
3. Pedagógusnap 2022: Kreatív ajándékötletek pedagógusoknak

Indexkép: Photographee.eu / Shutterstock

     
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Évervező naptár letölthető nyomtatható

Évtervező naptár 2022

Letölthető évtervező naptár 2022 ingyen! Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel? Ebben az évtervező naptárban minden fontos dátumot egy helyen fel tudsz

nőies csajos és tartós füzet

Nőies és tartós füzetek

Ha egy igazán tartós füzetre vágysz,  a műanyag borítóinkat és fém korongjainkat Neked találták ki!  Egy vastag, tartós műanyag elő- és hátlap szett A4-es füzethez,

hó vége hó eleje kép

Hó vége, vagy hó eleje?

“Nagyon tetszik a napló, de én szeretem az új hónapokat új lapon kezdeni”. “Így, hogy folyamatos a naptár, nem tudom hova tegyem a hónap elválasztókat,

.

Búcsúajándékot elfogadsz?

Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel?

Azonnal tiéd lehet az ingyenes nyomtatható 2022-es évtervező naptár, töltsd le most! ⤵

.