Pedagógusnap 2022-ben: mikor ünnepeljük a tanárokat, óvónőket az idén?

A pedagógusnap változó ünnep: minden év júniusának első vasárnapján köszöntjük a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat. Így a pedagógusnap 2022-ben június 5-re esik.

A pedagógusnapot Magyarországon 1952 óta ünnepeljük.

Ahogy megtartjuk a gyermeknapot, anyák napját, apák napját, nőnapot, stb., úgy gyermekeink életének meghatározó szereplőiről sem szabad megfeledkezni. A pedagógusok a tudás mellett erkölcsi tudnivalókat is igyekeznek átadni a gondjaikra bízott gyermekek számára, ápolják lelküket, összetartó közösségeket formálnak és vezetnek. Mindenképp emlékezzünk meg róluk pedagógusnap alkalmából!

Mikorra esik a pedagógusnap 2022-ben?

Mozgó ünnepről van szó, így nem köthető fix dátumhoz. Minden év júniusának első vasárnapján ünnepeljük a tanárokat és óvónőket: idén a pedagógusnap egybe esik a Pünkösddel: 2022. június 5-re.
Pedagógus ajándékot keresel? Itt egy ajándék ötlet lista »

Hogyan írjuk helyesen? “pedagógus nap” vagy “pedagógusnap“?

Az MTA helyesírás tanácsadó portálja szerinte egyben kell írni: pedagógusnap

Tanító nap, pedagógus nap és pedagógus világnap?

A pedagógusnap nem azonos a pedagógusok világnapjával, amit nemzetközi szinten Október 5-én tartanak. 1994 óta tartják számon a pedagógusok világnapját, ugyanis ezen a napon fogadta el az UNESCO a nemzetközi munkajogokról szóló szervezettel karöltve azt a 150 paragrafusból álló határozatot, amely a pedagógusok jogait foglalja össze.

Hogyan köszöntsük fel a tanárokat, óvónőket?

Gondolj vissza gyermekkorod kedvenc óvónőire, tanáraira, pedagógusaira. Emlékszel még, milyen érzéssel léptél be a terembe, amikor ő fogadott? Utólag hogyan írnád körül, mi mindent köszönhetsz neki? Minden bizonnyal gyermeked életének is része most egy-egy olyan tanár vagy óvónő, akiről mindenképp érdemes megemlékezni pedagógusnapon.

Hogyan köszöntsd meg őt? Először is derítsd ki, mik a kedvencei: egy kis extra nyomozás a gyerekek segítségével garantáltan megmelengeti majd kedvenc pedagógusunk szívét.

Jó választás lehet minden, ami személyes: egyedi fényképpel gyártott bögre, póló, emlékkönyv,

de ezek mellett érdemes összedobni az egész osztállyal, csoporttal együtt például ajándékutalványra is.

Nem hétköznapi ajándék lehet egy Pedagógusok számára készült matricacsomag, vagy pedagógusnaptár is. Gyermeked kedvenc tanára, óvónője egy teljes éven át használhatja, és sokat segíthet neki a tervezésben, szervezésben – esti levezetésként pedig jöhet egy kis csendes matricázás, dekorálás. 🙂

Tanévzáró ajándékötletek tanároknak pedagógusnapra

Minek örülnek igazán a pedagógusok? Ha valóban szeretnénk örömet okozni, kerüljük a sablonos ajándékokat, melyekből már számtalan összegyűlhetett az otthonában az évek során. Összegyűjtöttünk ezek helyett néhány olyan ötletet, amivel őszinte mosolyt csalhatunk a pedagógusok arcára évzáró és pedagógusnap alkalmából. Kattints a tanévzáró ajándék ötletek pedagógusoknak és tanároknak bejegyzésünkre, ahol számos ajándékötletet találsz.

» Kreatív tanévzáró ajándékötlet pedagógusnapra, amivel tényleg örömet okozhatsz «
» Tanár tervező naptár pedagógusoknak «
» Személyreszabható egyedi bögre ajándékok tanároknak, pedagógusoknak «

Indexkép: Photographee.eu / Shutterstock

Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Facebook
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Ballagási ajándékötletek

Ballagási ajándékötletek diákoknak

Ha szeretnél valami igazán különlegeset és hasznosat ajándékozni ballagó családtagodnak, ismerősödnek, akkor olvasd el ballagási ajándékötleteinket. Amikor ajándékozásra kerül a sor, legyen szó születésnapról, karácsonyról,

5% kedvezmény
20% kedvezmény
Pörgess újra!
Majdnem…
1000 Ft kupon
Ingyenes szállítás
5% kedvezmény
Zsákbamacska
Pörgess a kedvezményért!

Szerencsésnek érzed magad? Itt az idő, hogy pörgess egy jót és - ha nyersz - azonnal beválthatod nyereményed. Készen állsz?

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

.