Határidőnapló nőknek: Így készíthetsz igazi csajos naptárt!

Te is készíthetsz magadnak igazi, a saját ízlésednek megfelelő, egyedi határidőnaplót! Ismerkedj meg a Lapraforgóval, a csináld-magad naplóval!

Bár az appok korát éljük, sokunknak nehezére esik elengedni az igazi, színes-szagos, finom papírillatú, kézzel fogható, lapozható naptárakat. Napjainkban az a trend, hogy a rohanó világot – főként mi nők – igyekezzünk kissé tudatosabban megélni, próbálunk kicsit befelé figyelni, önmegvalósítani, ehhez pedig divatos segítő egy tervezőnapló. És miért is ne használnánk, hiszen egy jól megválasztott határidőnapló a legjobb barátnőnk  lehet, tükrözheti személyiségünket és megoszthatjuk vele titkainkat. Csak épp az igazit megtalálni nehéz…Vagy mégsem? Megmutatjuk, hogy készül a határidőnapló nőknek.

gondolkodik 1
Kép: Pixabay

Az írószerek kínálata szinte végtelen – mindenféle méretű, anyagú, stílusú naptár kapható, a borítógrafikák választéka pedig szintén rettentő gazdag. Választani közülük olyan nehéz! Ráadásul tele vannak egy rakás – számodra – felesleges lappal, amiket aztán bosszankodva lapozhatsz át, mikor gyorsan felírnál valamit. Másokból meg hiányzik ez-az (“Miért nincs menzesznaptár a kékben??”) annak ellenére, hogy szépek. Aztán megtalálod ami tetszik, de bánatos sóhajjal visszateszed a polcra, mivel a spirálos fűzés mindenbe beleakad, vagy az egész túl kicsi ahhoz, hogy kezelje az egész életed.

Az ügyesebb kezűek, türelmesebbek ilyenkor saját bullet journal rajzolásába kezdenek, ami nagyon trendi megoldás a problémára, már ami a beltartalmat illet, azonban ehhez is szükség van némi kitartásra, kreativitásra és persze a grafomán hajlam sem árt. A legnehezebb rész ugyanakkor itt is talán az eleje – kiválasztani a megfelelő füzetet, könyvet melybe készek vagyunk beleírni-rajzolni az életünket. Mit tehet aki mindkét úton, már a tervezés-kiválasztás szakaszában elakad?

A megoldás a Lapraforgó, a “csináld magad napló”!

DSC 0713 1
Határidőnapló nőknek

Határidőnapló nőknek: 4 ötlet, amivel nőies naptárt készíthetsz magadnak

Borító, amilyenről álmodtál!

A jó napló nagyon sok arcú, kinézete egyedi, ezért a csináld-magad napló előnye, hogy rengeteg borító közül választhatsz. És miért állnál meg egynél? A Lapraforgó lapjai -beleértve a borítókat is – bármikor áthelyezhetők, lecserélhetők, így akár minden nap más borítóval indulhatsz útnak, az aktuális hangulatodnak megfelelően: őszies borongós, vagy virágos romantikus? Kutyusos vagy unikornisos? Autós vagy motoros? Nem kell választanod, határidőnaplód mindig trendi és stílusos külsővel ruházhatod fel. A jó borítólapok erősek, -jelen esetben vastag fóliával lamináltak – hogy ellenállhassanak a női táskák minden kihívásának. Csak győzz választani közülük!

A5 füzet borító sor
Határidőnapló nőknek: Így készíthetsz igazi csajos naptárt! 11

Fűzzük egybe a dolgokat – korongok!

A jó csináld-magad napló fűzése nem rögzített, nem kell kivágnod, vagy kitépned a fölösleges oldalakat, sem pedig celluxszal beragasztgatni a számodra fontos lapokat. Ha igazán magad szeretnéd szerkeszteni a naplód belsejét, a megoldás a korongos fűzés!
A technika alapja, hogy a korongok alkotják a napló gerincét, a szó szoros és tágabb értelmében is. A különleges lyukasztásnak köszönhetően, a lapok bármikor levehetőek a korongokról és ugyanilyen könnyen, egy mozdulattal visszahelyezhetőek. Hála a korongoknak, a határidőnapló belsejét is úgy rendezheted be, ahogyan számodra kényelmes. Ez nagyon fontos eleme a saját tervezőnaplónak, minden legyen pontosan ott, ahol szükséges. Gondold át, mire van szükséged és a napló mely részében. Ahányan vagyunk, annyiféle elképzelésünk van, a tartalom tekintetében. Telefonregiszter, menzesznaptár, menütervező, jegyzetlapok, havi áttekintő és még sorolhatnánk…csak az legyen benne amit szeretnél! Fontos, hogy csak a fantáziád szabhasson határt, rendezkedj be úgy, ahogyan neked legjobban kézre esik! A jó korongok erős, anyagában színezett műanyagból készülnek, így nem kopnak, vagy törnek, kerek formájuk miatt nem akadnak semmibe: lényeges szempont, hogy bármi mellé bedobhasd a táskádba. És persze ne feledjük a színeket sem: a korongok színe egyesével is kiválasztható, így a naplód gerince akár szivárványos kavalkáddá is válhat.

Kicsi, közepes, nagy és óriás korongok is elérhetőek műanyag és fém anyaggal is, válogass kedvedre itt: korongok.

korongok 1
Korongok

Töltsd meg élettel!

A saját tervezőnaplód szíve akkor válik láthatóvá, amikor kinyitod – az előre nyomtatott naptárlapok stílusa nem lehet kötött, ennek ellenére legyen izgalmas és hasznos! Az anyukanaplók fontos elemei a névnapok, ünnepnapok, fontosabb világnapok na és persze a “ledolgozós” szombatok is. Ha ezek előre fel vannak tüntetve, nem kell magadnak keresgélned. Nem szabad azonban, hogy az infók, vagy akár mindenféle idézetek, dekorelemek elfoglalják a helyet attól, ami a te szemednek kellemes. Vonalakat szeretnél látni, vagy csupa színes tollrajzot? Csak rajtad múlik, hogyan kezded el papírra vetni az életed. És nem csak az üres, egyénileg dekorálható naplólapokról szól minden, hiszen rengeteg kiegészítő lapot is választhatsz, amelyekről Te úgy érzed, hozzátesznek a személyes határidőnaplódhoz valamit.

Anyukáknak, a teljesség igénye nélkül: ruhaméretek, adatok, kedvenc ételek, esetleg fogtérkép, oltási napló, vagy órarendek, motiváló játékok, találós kérdések, várandósnapló – számos fontos lap, rengeteg írnivaló, annak megfelelően, hogy mekkora gyermeket nevelsz. Ha tagolni szeretnéd a naplód, a dizájnos hónap-elválasztókról se feledkezz meg, melyekkel még átláthatóbbá válik a naptár.

Te mégis inkább naplónak, jegyzetelésre, emlékrögzítésre is szeretnéd használni a tervezőnaplódat, semmint határidőnaplónak? Ehhez külön füzetlapokat is beszerezhetsz, négyzethálós, vonalas, sima, vagy bullet journal kivitelben. Ezekből akár bujo alapot is összeállíthatsz, hogy magad rajzold, színezd meg az egész naplód. Ha pedig minden készen áll, nincs  más hátra mint beköltözni a lapokkal, úgy ahogy te szeretnéd. 

Válogass kedvere az A5 füzet kiegészítők között!

motivacioshonaphatarolok1
Motivációs hónap-határolók

Ragaszkodj az emlékeidhez!

Egyetlen egyedi tervező sem lehet igazán trendi matricák nélkül, és ezek közt leledzik a Lapraforgó lelke is. Velük élmény a dekorálás és sokkal izgalmasabb minden program rögzítése, mint ha csak egyszerűen beírnád, hogy “12:00 Fodrász”. Szerepük szerint használhatsz funkciós (orvos, műkörmös, megbeszélés, bevásárlólista…) és dekorációs (motiváló idézetes, virágos, szívecskés…) szerepű matricákat. Velük a mindennapjaid életre kelnek a lapok között, az időd beosztása vidám, pihentető tevékenységgé válik. Az élet és az anyaság mindennapi eseményeit, motiváló szövegeket, vidám díszítőelemeket is találhatsz tematikus csomagokba rendezve – a napló így válik igazán személyes és egyedi kinézetűvé!

matricak800
Matricák

A Lapraforgó a Családinaptár.hu égisze alatt született meg – akik már sok éve segítik a családok életének megszervezését falinaptárjaikkal. Az ötletgazdák mind nők, anyák, akik életük tervezéséhez szerettek volna egy női táskában elférő, igazán személyre szabható, kívül-belül trendi, stílusos határidőnaplót. Így álmodták meg a kifejezetten nőkre, anyukákra tervezett naplócsaládot, melyben szinte bármiről dönthetsz! A Lapraforgó minden elvárásnak megfelel, amit csak egy modern nő, családanya kívánhat. Próbáld ki a Lapraforgót, ezt a kompromisszummentes, egyedi napló megoldást, döntsd el Te, milyen legyen a határidőnaplód! Légy a tervezésben is egyedi, és trendi!

kesznaplo
Határidőnapló nőknek
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Facebook
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Ballagási ajándékötletek

Ballagási ajándékötletek diákoknak

Ha szeretnél valami igazán különlegeset és hasznosat ajándékozni ballagó családtagodnak, ismerősödnek, akkor olvasd el ballagási ajándékötleteinket. Amikor ajándékozásra kerül a sor, legyen szó születésnapról, karácsonyról,

5% kedvezmény
20% kedvezmény
Pörgess újra!
Majdnem…
1000 Ft kupon
Ingyenes szállítás
5% kedvezmény
Zsákbamacska
Pörgess a kedvezményért!

Szerencsésnek érzed magad? Itt az idő, hogy pörgess egy jót és - ha nyersz - azonnal beválthatod nyereményed. Készen állsz?

A játékban való részvétellel elfogadod az adatvédelmi tájékoztatónkat.

.