Miért korongok tartják össze a határidőnaplóink lapjait?

A Családinaptár.hu új termékkel jelentkezett a 2019-es évre, ez pedig nem más, mint az igazán különleges és egyedülálló, személyre szabható korongos határidőnapló. De vajon miért nem a hagyományos spirálra fűztük fel a lapjait? Most megválaszoljuk a kérdést. Figyelem, kulisszatitkok következnek!

Amikor – évekkel ezelőtt – megszületett a gondolat, hogy nem csak falinaptárakkal lehetne segíteni a családok mindennapjait, egyetlen dologban voltunk biztosak. Szeretnénk kitartani amellett, hogy valami mást, a megszokottnál valami többet adunk a termékünkkel a vásárlóinknak – ahogyan a Családi Tervező Falinaptár teszi ezt már évek óta.

A határidőnapló mellett dönteni nem tartott sokáig: a szerkesztőségben dolgozó anyukák egyetértettek abban, hogy olykor jó lenne az Anyamentő falinaptárt zsebrevágni, hiszen – akinek családja van, az tudja – a program néha percről percre változik, újraszerveződik.

Amikor azonban elkezdtük felmérni, mit is tartalmaz egy JÓ határidőnapló, minek kéne benne lennie, gondok akadtak. Mindenki mást akart. Némelyikünk szerette volna, ha a gyerek cipőmérete is belekerül, míg mások a kedvenc menüsort tartották fontosnak. Szerettük volna, ha a terhes kismamák, a kisbabás és a többgyerekes anyucik is kéznél tudhatják a szükséges dolgaikat. Így aztán csinos kis telefonkönyvet állítottunk össze fejben.

És ekkor jött a nagy ötlet: mi lenne, ha a mi határidőnaplónk TELJESEN személyre szabható lenne? Ha mindenki maga dönthetné el, hogy mi legyen a naplójában és mindez milyen sorrendben? Ekkor kezdtünk kutakodni az egyéni variálhatóság lehetőségeiről és így bukkantunk a lefűző korongokra – erre a külföldön már népszerű, hazánkban azonban egyáltalán nem ismert módszerre. Így született meg az első korongos határidőnapló.

A korongos határidőnapló csodálatos előnyei

Hogy működik a korongos határidőnapló?

Az A5-ös méretű naplóink gerincét 8 db, egymástól független korong alkotja. A korongok szélén egy szélesebb perem fut végig, ebbe kapaszkodnak bele a lapok – afféle kis Mary Poppinsok módjára – a különleges, esernyő alakú lyukasztásnak köszönhetően. Minél több lapból áll egy füzet vagy napló, annál nagyobb korongra van szükség – míg a vékonyabb füzetekhez kisebb korong is megfelelő.

A lapok a speciális lyukasztásnak köszönhetően rendeltetésszerű használat mellett anélkül választhatók le a korongsorról, hogy elszakadnának vagy sérülnének. A stabil gerincről így bármikor leszedheted és arra ugyanolyan könnyen vissza is illesztheted a lapokat. A lehetőségek száma bőséges egy ilyen rendszernél, csak rajtad áll, hogyan rendezed el a lapokat. Ha pedig meguntad, fájdalom-, és szakadásmentesen újrarendezheted őket, ahányszor csak akarod.

Miből vannak a korongok?

A korongokat kifejezetten nekünk gyártja egy üzem, mégpedig masszív műanyagból. Nem hajlanak és strapabírók (na jó, talán szöget ne ezzel próbálj beverni… 🙂 ). Jelenleg 3 méretben és összesen 17 színben kaphatók, de a akár variálhatod is a színeket.

Korongos határidőnapló
Korongos határidőnapló

Mekkora korongot válasszak?

Korongjaink jelenleg háromféle méretben kaphatók.. A korongok túl kevés lappal kotyognak, lifegnek, ha pedig túl sok lapot tartanak, szorulnak, nem előnyösek és nem is esztétikusak. Ezért az eltérő méretek használatát mi így találtuk jónak:

  • A 33 mm átmérőjű, nagy korongokat abban az esetben ajánljuk, ha az alap naptár mellé valamilyen kiegészítő csomagot is választottál, vagy egy, az alap naplóhoz képest kibővített naptárt vásároltál (pl. Kismama naptár, Tipegő csomag, stb.).
  • A 27 mm átmérőjű, közepes korongokat akkor válaszd, ha 170-nél kevesebb oldalt, tehát maximum 85 lapot szeretnél felfűzni – ha csak a kiegészítő lapok nélküli alapnaplót választottad, esetleg a naplódnak csak egy részét hordanád magaddal.
  • A legkisebb korongok átmérője 22 mm, ezt a kiegészítő csomagok külön tárolására, matricacsomagok, egyéb lapok tárolására ajánljuk.

Miért jó választás a korongos határidőnapló?

Mert praktikus, erős és szép. A korong nem törik vagy hajlik mint a spirál, nem esik vagy szakad szét, mint a ragasztás. Mutatós ritkaság egy korongos határidőnapló, mely bármely női táskában szemet szúró, izgalmas és trendi darab lehet. Ráadásul segítségükkel a naplód tökéletesen egyedivé válhat – pont olyanná, mint amilyen neked tetszik! 🙂

Határidőnapló, korongok, borító – itt egyben megtalálsz mindent, amire szükséged lehet, ha szeretnéd összeállítani a tökéletes naptárt, ami ez esetben egy gyönyörű korongos határidőnapló lesz: Naplótervező

Hogy te dönthess, mi az ami fontos: a naplód nem lehet más, csak korongos!

     
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Évervező naptár letölthető nyomtatható

Évtervező naptár 2022

Letölthető évtervező naptár 2022 ingyen! Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel? Ebben az évtervező naptárban minden fontos dátumot egy helyen fel tudsz

nőies csajos és tartós füzet

Nőies és tartós füzetek

Ha egy igazán tartós füzetre vágysz,  a műanyag borítóinkat és fém korongjainkat Neked találták ki!  Egy vastag, tartós műanyag elő- és hátlap szett A4-es füzethez,

hó vége hó eleje kép

Hó vége, vagy hó eleje?

“Nagyon tetszik a napló, de én szeretem az új hónapokat új lapon kezdeni”. “Így, hogy folyamatos a naptár, nem tudom hova tegyem a hónap elválasztókat,

.

Búcsúajándékot elfogadsz?

Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel?

Azonnal tiéd lehet az ingyenes nyomtatható 2022-es évtervező naptár, töltsd le most! ⤵

.