A boldog élet titka

A boldog élet megteremtése régen egyszerűbb volt? Mennyit hallgattuk nagyapáinkat ismételgetni, hogy „Bezzeg, amikor én voltam fiatal…”, vagy „A régi szép időkben…” és az elengedhetetlen „Ezek a mai fiatalok…” kezdetű mondatokat. Mindegyik előbb utóbb oda lyukadt ki, hogy a mi kényelmes életünkhöz képest nekik milyen kevés adatott meg régen, és mégis boldogok voltak.

Ezekre a dolgokra általában csak a szemünket forgatjuk, pedig az igazság az, hogy kutatások bizonyítják, hogy tényleg boldogabbak voltak, mint mi.

Őrült tempóban változik a világ és ahhoz, hogy az ember sikeres lehessen benne, alkalmazkodnia kell, méghozzá gyorsan. Az alkalmazkodás egy nagyon jó dolog, csakhogy ebben az esetben egyet jelent azzal, hogy természetesnek veszünk dolgokat. Természetesnek venni valamit pedig ahhoz vezet, hogy elfelejtünk hálásnak lenni érte.

Természetes, hogy van internet, van okos telefon, TV, busz, autó. Az ember akár elutazhat egzotikus tájakra néhány óra alatt. Ha éhesek vagyunk, lemegyünk a boltba és finomabbnál finomabb csemegék közül válogathatunk. Ezek a dolgok olyannyira természetessé váltak számunkra, hogy felháborodunk és boldogtalanok leszünk, ha valamiért épp nem elérhetőek.

Kutatások szerint az idős emberek boldogságának fő mozgatórugója az, hogy egyre értékesebb számukra a hátralévő idő, így hálásak tudnak lenni mindenért, amijük van. Ez a pozitív gondolkodás kihat a teljes hangulatukra és világnézetükre, így válnak ők boldogabbá.

Tipp a boldog élethez

Felmerül ezek után a kérdés: Hogy építhetjük ezt bele mi a rohanó életünkbe?
Ez egy nagyon egyszerű technikával megvalósítható! A lényeg a következő:

Kezdjünk el hálanaplót vezetni. Minden este lefekvés előtt írjunk bele 3 dolgot, ami aznap történt és hálásak vagyunk érte. Ha ezzel megvagyunk, írjunk egy mondatot mindegyikhez, hogy melyik miért történt.
Ennyi az egész.

Nagyon egyszerű módszer, de működik. Ahogy a diétáknál is, az első hetet végigcsinálni a legnehezebb, de garantáltan megéri. Na és honnan tudni, hogy működik? Roppant egyszerű: elkezdünk azon gondolkodni, mi az, ami minket boldoggá tesz. Ezt ugyan megtesszük időről időre egyébként is, viszont eddig nem adtunk teret ennek a folyamatnak minden nap. A legboldogabb emberek egyik titka az, hogy időt szánnak a jó dolgok értékelésére.

A naplót vezetve előbb-utóbb felfedezhetünk majd ismétlődő tételeket. Olyanokat, mint például a barátokkal, töltött idő, vagy családi programok. Ezekből nagyon könnyen írhatunk egy listát és már a kezünkben is van saját boldogságunk kulcsa. Következő lépésként próbáljunk minél többet az életünkbe építeni ezekből a dolgokból. Erre jó módszer, ha beírjuk őket a naptárunkba, ugyanis azokat a programokat, amiket felírtunk a naptárba kevésbé vagyunk hajlamosak lemondani.

Szeretnél egy boldog életet élni? Adj ennek a módszernek egy esélyt és kezdd el gyűjteni esténként azt a 3 dolgot, amiért aznap hálás voltál.

boldog élet napló
     
Tetszett?
Oszd meg ezt a cikket barátaiddal!
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Tartalomjegyzék

Termékek, amelyek érdekelhetnek:

Neked ajánljuk

Inspiráló bejegyzéseink

Évervező naptár letölthető nyomtatható

Évtervező naptár 2022

Letölthető évtervező naptár 2022 ingyen! Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel? Ebben az évtervező naptárban minden fontos dátumot egy helyen fel tudsz

nőies csajos és tartós füzet

Nőies és tartós füzetek

Ha egy igazán tartós füzetre vágysz,  a műanyag borítóinkat és fém korongjainkat Neked találták ki!  Egy vastag, tartós műanyag elő- és hátlap szett A4-es füzethez,

hó vége hó eleje kép

Hó vége, vagy hó eleje?

“Nagyon tetszik a napló, de én szeretem az új hónapokat új lapon kezdeni”. “Így, hogy folyamatos a naptár, nem tudom hova tegyem a hónap elválasztókat,

.

Búcsúajándékot elfogadsz?

Fontosak számodra a tervezhető hetek és hónapok? Kampányokat tervezel?

Azonnal tiéd lehet az ingyenes nyomtatható 2022-es évtervező naptár, töltsd le most! ⤵

.