Milyen méretű korongot válasszak a Lapraforgómhoz?

Jelenleg háromféle méret között választhatsz: az alábbi bejegyzéssel segítünk eldönteni, melyikre lehet szükséged.

Ha még csak most ismerkedsz a Lapraforgóval, érdemes először megnézned a korongok működését. Hogy miért használjuk őket, és milyen csodálatos előnyei vannak ennek a technikának más határidőnaplókkal, füzetekkel szemben, arról itt olvashatsz bővebben: Miért korongok tartják össze a határidőnaplóink lapjait?

Nézzük, a háromféle méret közül melyik mire jó:

1) Kis korongok

Kis méretű, fekete és fehér korongok

A legkisebb korongok átmérője 22 mm.
Matricacsomagok tárolására (melyeket szintén speciális lyukasztású íveken küldünk el, hogy le tudd fűzni a naptáradba és egy lap se kallódjon el) tökéletesek. A kis korongokon rendezetten tárolhatod azokat a plusz lapokat is, amiket nem használsz napi szinten, ezért eltávolítottad a Lapraforgódból, de később még szükséged lehet rájuk. A korongok segítségével ezek a lapok sem kallódnak el, és könnyen áttekinthetőek maradnak – s tudod, ha később mégis szükséged lenne rájuk, bármikor visszahelyezheted őket a határidőnaplódba. A kis korongok nem alkalmasak teljes határidőnapló tárolására.
Jelenleg kétféle szín közül választhatsz a legkisebb méretben.


2) Közepes korongok

A közepes korongok átmérője 27 mm. Ezekre egy jegyzetfüzetet kényelmesen fel lehet fűzni, vagy egy kiegészítő lapok nélküli, alap határidőnaplót, esetleg többféle matricacsomagot.
Jelenleg 13 féle szín közül választhatsz közepes méretben.

Korongok

3) Nagy korongok

A nagy korongok átmérője 33 mm. Ezekre kényelmesen felfűzhető egy alap határidőnapló és egyféle kiegészítő csomag, vagy egy pedagógusnapló, esetleg két csomag jegyzetlap. 250 oldal még kényelmesen kezelhető, lapozható a nagy korongokra felfűzve.

Egy nagyon vastag kiegészítő csomag azonban (pl. Anya csomag) egy teljes határidőnaplóval együtt már nem fér el kényelmesen a korongokon – de miért is hordanál magaddal összesen közel 300 lapot? (egy 2020-as határidőnapló + az Anya csomag összesen 298 lap). Ha ezt a csomagot használod, célszerű csak az év felét, vagy csak a kiegészítő lapok felét felfűzni a korongokra – így kényelmesen tudod lapozni a naptárt, és nem kell sokszáz lapot magaddal cipelned. Ahogy telnek a hónapok, a már nem használt lapokat folyamatosan eltávolíthatod a naptáradból, és beteheted a helyükre az új lapokat.

Ugyanígy azt sem javasoljuk, hogy egy teljes határidőnapló mellé többféle kiegészítő csomagot próbálj felfűzni a korongokra – azonban ha mindig csak annyit tartasz magadnál, amennyire szükséged van (ez lehet akár 250 oldal is), kényelmesen elférnek majd a lapok a nagy korongokon.

Nagy méretből áll rendelkezésedre a legtöbb varáció: jelenleg 14 féle szín!

Ne feledd: egy határidőnapló vagy jegyzetfüzet fűzéséhez 8 db korongra van szükség, ezért 8 db-os csomagokban találod meg a webshopban. Azonban darabonként is kiválaszthatod őket: ha szeretsz játszani a színekkel, akkor vegyes színű korongsort is összeállíthatsz, az ízlésed és a választott borítód színei szerint!

Nézd meg az összeset itt: Korongok


Iratkozz fel akciókról és újdonságokról szóló értesítőinkre!


Vélemény, hozzászólás?